betalen

Ontdek de opkomende betaalmethoden

Wist je dat er vandaag de dag meer online bestellingen worden geplaatst dan ooit tevoren? Dit komt grotendeels door de coronapandemie die in 2020 zijn opmars maakte. Door het grote aantal mensen dat besmet werd, besloot de Nederlandse overheid om een lockdown in te voeren. Dit betekende voor veel ondernemers dat zij direct hun deuren moesten sluiten en consumenten noodgedwongen hun benodigdheden ergens anders moesten kopen. Door de toenemende populariteit van het online winkelen, nam ook het aantal online betalingen evenredig toe. Tegenwoordig is iDEAL nog steeds de meest gekozen betaalmethoden van Nederland maar hier kan wellicht in de toekomst verandering in komen. Lees snel verder en ontdek de opkomende betaalmethoden! 

1. Achteraf betalen 

Door de sluiting van de winkels kozen steeds meer consumenten voor het achteraf betalen. De gedachte hierachter is dat consumenten eerst de bestelde producten geleverd krijgen om het te testen, zien en passen. Hierna krijgen zij pas de factuur om de bestelling te betalen. Bevalt een bepaald product niet, dan kan de consument een gedeelte van de bestelling eenvoudig retourneren zonder dat zij op een terugbetaling hoeven te wachten. Dit brengt niet alleen voordelen met zich mee voor de consument, maar ook voor de winkelier. Door het achteraf betalen is de drempel een stuk lager voor de consument om uiteindelijk een bestelling te plaatsen. Daarnaast zorgt deze betaalmethode ervoor dat de ordewaarde wordt verhoogd.   

2. Gespreid betalen  

Een andere betaalmethode die steeds vaker wordt gekozen door Nederlandse consumenten is het gespreid betalen. Deze betaalmethode lijkt enorm veel op het achteraf betalen, maar biedt een consument de mogelijkheid om een aankoop in meerdere termijnen te betalen. Dit is voor veel mensen ideaal om een grote aankoop te kunnen doen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de aanschaf van een nieuwe wasmachine, elektrische fiets of een smartphone. Deze uitgaven zijn voor de meeste consumenten niet in één keer op te hoesten, waardoor het gespreid betalen een mooie uitkomst is.   

3. Walletbetalingen 

Als laatste zijn de walletbetalingen sterk in opkomst. Dit is niets meer dan een virtuele portemonnee waarmee je eenvoudig betalingen kunt doen. Om dit te realiseren hoef je slechts een bedrag naar je wallet over te maken. Het grote voordeel hiervan is dat je als consument niet bij iedere webwinkel je persoonlijke gegevens hoeft achter te laten. De meest bekende aanbieder van walletbetalingen is nog steeds PayPal. Toch gebruiken consumenten ook steeds vaker Apple Pay, Payconiq en Amazon Pay. Welke betaalmethode probeer jij de volgende keer als je online gaat winkelen? 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *